Вести

Трибина о порезу на имовину

Грађани Општине Савски венац посебно су незадовољни најавом да ће се ове године плаћати и до 60 одсто већи порез на имовину.
Посебно иритира што је највећи део наше општине проглашен екстра зоном код наплате овог пореза, па ће сума бити већа него у другим деловима града.
Истовремено, грађани ове «екстра зоне» свакодневно се суочавају са елементарним комуналним проблемима, недостатком инфраструктуре, продавница, пијаца…
Тужно је кад се прошета улицама наше општине и види како су и нахерене уџерице, старе зграде са којих висе парчићи одлубљене фасаде, приземне куће са десетак дворишних станова, помоћни објекти поркивени лимом и ребрастим плочама – проглашени екстра зоном.
У потрази за решењем, организовали смо трибину на којој је говорила Љиљана Симић, врстан познавалац пореског система из Информативно пословног центра, и нагласила да су намети далеко од реалних, посебно у овако тешкој економској ситуацији, када су људи буквално гладни, када сваког сата неко остаје без посла, а често само један човек издржава целу породицу.
Српска напредна странка свим силама залаже се за промену овог прописа и инсистира да се порез врати на старо или смањи.
Наши одборници тражили су на Скупштини општине Савски венац, одржаној 30. маја, да се усвоји петиција за укидање ове драконске стопе пореза, коју је потписало више од 3000 суграђана, као званични став Општине, и проследи надлежним органима на даље решавање.
Актуелна власт, на челу са Демократском странком, није желела наш предлог ни да стави на ДНЕВНИ РЕД!
Још једном смо обманути, преварени, изиграни…