Вести

Петиција за измештање Mетадонског центра

Српска напредна странка подржала је иницијативу грађана Општине Савски венац за измештање Метадонског центра из улице Гаврила Принципа 43 како би се побољшала безбедност у овом делу Београда где се налазе бројне просветно-васпитне установе: Економски факултет, Филолошка гимназија, ОШ «Исидора Секулић», дечији вртић…

У њиховом непосредном окружењу (у пречнику од 50 метара) има много коцкарница, ту се окупљају особе које се одају проституцији, макрои, нарко дилери, а придружили су им се и наркомани на одвикавању.

metadonski-centar

За три године рада Метадонског центра (од 2009.) у овом делу Београда драстично је угрожена безбедност грађана, пре свега деце. Зависници који покушавају да се одвикну од наркотика, после примљене терапије у Метадонском центру, терурају се улицама, улазе у двориште ОШ «Исидора Секулић», мокре, леже на клупама…

У таквом окружењу родитељи страхују за безбедност своје деце и прваке радије уписују у околне школе због чега О.Ш. «Исидора Секулић» прети гашење. Јављају се и други проблеми – опада вредност некретнина, а и угоститељски објекти губе госте.

Становници овог дела града осећају се као грађани другог реда и одлучно траже измештање Метадонског центра на адекватнију локацију ван центра града, која би била хуманија и за саме зависнике.

На протесном скупу говориће родитељи деце из О. Ш. „Исидора Секулић“, представници угоститеља, председници скупштине станара околних згарда. Петиција са потписима грађана биће послата надлежнима у Општини Савски венац и Скупштини Града.