Вести

[ОТВОРЕНО НОВО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ НА САВСКОМ ВЕНЦУ]

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник Градске општине Савски венац Милош Видовић отворили су данас ново дечије игралиште у улици Павла Јуришића Штурма, на територији општине Савски венац. Отварању је присуствовао и генерални директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић.
Завршени радови се односе на постављен модеран, дечији мобилијар - љуљашке, клацкалице, тобоган, нове клупе, ђубријере, гумене подлоге, изграђену прилазну стазу, обновљен травњак, а цео простор ограђен је новом, заштитном оградом.
Ова акција је започета на иницијативу грађана Савског венца и представља изузетан пример како се општина труди да малишанима обезбеди што бољу и здравију средину за одрастање и живот. Наставићемо да ослушкујемо потребе грађана, које су увек на првом месту, а оваква акција представља прави пример како се општина труди да најмлађима обезбеди што бољу и лепшу средину за игру, рекреацију, одрастање и живот – изјавио је Видовић и додао да је овај простор сада онакав какав наши најмлађи суграђани и заслужују, са пуно садржаја за игру, који осим забаве пружа безбедност деце, што је важна информација за родитеље.
Драго ми је да смо захваљујући доброј сарадњи, пре свега иницијативама суграђана, успели да нашим најмлађим становницима широм општине обезбедимо кутке за игру и здраво одрастање. У том правцу ћемо наставити и у наредном периоду. Такође, настојимо да реализујемо што више оваквих акција како би допринели да наша деца имају што бољи садржај за забаву. Савски венац, као друштвено одговорна општина, свесна је потребе улагања у будућност и активно се бави активностима везаним за потребе деце и помоћи малишанима – закључио је Видовић.
Извођење радова је било у надлежности Секретаријата за комуналне и стамбене послове Градске управе Града Београда у сарадњи са ЈКП ,,Зеленило-Београд''.