Вести

Љубомир Зрнић, председник Општинског одбора Савски венац СНС

Грађани ће препознати ко може да заустави суноврат и донесе бољитак

У тренутку када парламентарни и локални избори само што нису расписани, а у Србији се живи теже него икад, искористили смо прилику да разговарамо са Љубомиром Зрнићем, председником Општинског одбора Савски венац Српске напредне странке. Реч је о младом, перспективном и одлучном човеку са завидним радним стажом и политичким искуством.

Његова биографија укратко би овако гласила: Рођен је 19. јуна 1980. године у Београду. Дипломирао је економију и има 11 година радног стажа као власник и директор сопствене фирме. У Српску напредну странку учланио се 4. марта 2009, а после три месеца постао је председник Месног одбора Топчидерско брдо – Сењак. На функцију председника Општинског одбора изабран је 19. јуна 2010. године.

Ljubomir Zrnic SNS Savski venac

Данас, скоро годину и по дана од ступања на ову одговорну дужност, Зрнић овако види тренутну ситуацију на Савском венцу:

- Мислим да је већина грађана Савског венца, као уосталом и целе Србије, разочарана и незадовољна квалитетом живота. Погађају нас поскупљења, откази, незапосленост, сиромаштво, а посебно то што актуелна власт у медијима покушава да искриви слику стварности и убеди нас у прогрес и напредак. С друге стране, на Савском венцу живи доста људи који припадају политичкој гарнитури која више од једне деценије води земљу, људи који су привилеговани и повлаштени. Сигуран сам да они, за разлику од већине нас, живе добро.

Који су највећи проблеми који притискају грађане?

- Нећете веровати, али неки делови Савског венца, централне београдске општине, попут Малешког брда, и даље немају канализацију, урбанистички план, пијацу, хипермаркет... Наша општина проглашена је екстра зоном код наплате пореза на имовину, али на Савском венцу не живе они који имају виле, већ и људи са скромним кућицама, дворишним становима, чак и уџерицама. То никако не може да буде екстра зона. Постоје и многи други комунални проблеми попут опасног медицинског отпада око Клиничког центра, покушаја изградње Метадонског центра - још једне болнице за наркомане у центру града, поред школа и вртића, неадекватни прилази за инвалиде, рупе на тротоарима...

Где је актуелна власт Демократске странке, по Вашем мишљењу, правила највеће грешке у протеклом периоду?

- Највећа грешка Демократске странке јесте што су, кад су ушли у општину, заборавили на сва предизборна обећања, отуђили се од грађана, затворили очи пред свим што тишти обичног, малог човека. Тај човек, гласач, током њихове владавине остао је без посла, драстично осиромашио и осећа се преварен пред хрпом нагомиланих егзистенцијалних и комуналних проблема за које нико не мари.

Какав резултат очекујете на наступајућим локалним изборима?

- Очекујем победу Српске напредне странке јер је стање неиздржљиво. Уверен сам да ће грађани препознати људе који могу да зауставе даљи суноврат и донесу бољитак.

Који би био Ваш први потез на месту председника Општине Савски венац?

- Увео бих институцију "Отворених врата". Врата моје канцеларије била би увек отворена за грађане и свако би могао да дође да се пожали на проблем који га тишти, а ја бих се, заједно са својим стручним тимом, потрудио да га решим.

Ко су људи који чине окосницу Општинског одбора Савски венац СНС? Какве су им стручне квалификације?

- Реч је, пре свега, о образованим, вредним и честитим људима. Међу њима има правника, економиста, лекара, уметника, политиколога, новинара, студената... Сви они налазе се на местима где најбоље могу да допринесу својим знањем и стручношћу странци, а касније и држави.

Да ли бисте посебно истакли рад неког стручног савета?

- Истакао бих рад сваког савета понаособ – за здравство, правна питања, омладину, привреду, информисање, економију. Ово су образовани и часни људи који одлично знају свој посао и којима ће грађани поклонити поверење.