Вести

Смањење пореза на имовину

Највећи  део општине Савски венац проглашен је екстра зоном код наплате пореза због чега грађани  на своје некретнине плаћају веће намете него у другим деловима града. Међутим, Савски венац не чине само велелепне дедињске виле. Тужно и неправедно je што у „екстра зону“ спадају нахерене уџерице, зграде са којих отпадају делови фасаде, куће са десетак дворишних станова, помоћни објекти покривени лимом и ребрастим плочама… Ти људи немају новца да плате порез који је прописала Општина нити постоји реална потреба за уравниловком, односно да за своје уџерице плаћају колико и власници вила на Дедињу и Сењаку.

smanjenje-poreza

Српска напредна странка залагаће се да се пореска стопа врати на старо и максимално смањи. Још пре годину дана организовали смо акцију потписивања петиције за укидање овог драконског пореза. Потписало ју је више од 3.000 људи и проследили смо је Скупштини општине Савски венац. Међутим, актуелна власт наш предлог није желела ни да стави на дневни ред!

Српска напредна странка сматра да грађани који плаћају највећи порез на имовину треба да имају апсолутно уређен животни простор. Неприхватљиво је да улице у екстра зони зими не буду очишћене од снега и леда или да немају канализацију, што је свакодневица Савског венца.