Вести

Седница Главног Одбора СНС

Општински одбор СНС Савски венац, као и сви остали општински одбори, подржао је у недељу, 21. априла, одржавање седнице Главног Одбора Српске напредне странке, заказаног поводом парафирања Споразума у Бриселу.

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

Чланови и активисти одбора су, својим присуством испред Центра „Сава“ у Београду, уочи и све време током шесточасовног трајања седнице ГО, желели да покажу највишем руководству СНС-а да верују у њихове процене и одлуке везане за положај српког народа на Косову, али и, у овом тренутку, најбоља решења за будућност Србије.

Долазак председника СНС Александра Вучића, чланова Главног Одбора, коалиционих партнера и свих осталих који су присуствовали седници у Центру „Сава“ поздрављен је громогласним аплаузом и узвицима најсрдачније подршке. Највиши функционери странке и гости су, такође, испраћени аплаузима и након завршетка седнице.

Иначе, Српска напредна странка донела је на затвореној седници Главног одбора одлуку да њени чланови у Влади Србије подрже Предлог споразума из Брисела, рекао је председник СНС Александар Вучић.

Он је нагласио да га је Главни одбор овластио да, уколико се не „успостави јединство народа, јединство људи у Србији“ о прихватању Споразума, Председништво СНС-а, а не Главни одбор,наредне недеље одлуче о томе како и на који начин питати грађане да се изјасне да ли прихватају бриселски споразум.

Вучић је, после завршетка седнице Главног одбора, изјавио новинарима да не искључује ни референдум о том питању и поновио да Споразум не признаје никакву независност Косова,као и да је у датим околностима то највише што се могло учинити.

„Желим да кажем да то није питање да се неко скрива иза народа јер није у стању да донесе такву одлуку. Ја се не кријем, отворено кажем шта је за Србију боље или мање лоше. Ако до тога дође – не кажем да је донешена таква одлука – нико се ни иза кога неће крити и јасно ћемо рећи који су наши ставови, рекао је Вучић. 

Председник СНС је истакао да, уколико би дошло до референдума и уколико би народ био против, пала би Влада и он би морао да поднесе оставку. 
 
У сваком случају, додао је Вучић, референдум се не искључује о том питању и поновио да споразум не признаје никакву независност Косова, те да је у датим околностима то највише сто се могло учинити. На седници ГО вођена је демократска расправа истакао је Вучић и додао да Срби са Косова и Метохије нису имали ни једну замерку. Према његовим речима, Срби јужно од Ибра су задовољнији споразумом него Срби на северу, али да знају да ће СНС увек штитити њихове интересе.

„Борили смо се свим срцем, ја се не кријем отворено кажем шта је за Србију боље или мање лоше.“ rекао је Александар Вучић!

Седница Владе биће одржана у понедељак а седница Народне скупштине у среду или четвртак и у том периоду би требало да буде обављен разговор са Србима на Косову и Метохији, навео је Вучић.

За одлуку о подршци предлогу бриселског споразума гласало је 378 чланова ГО, два су била уздржана и осам против. За крај, председник наше странке поручио је: "Ако неко мисли да претњама може да заустави земљу у овом храбром држању и очувању Косова и Метохије, али пре свега у кретању ка нормалним вредностима и стварању пристојне Србије грдно су се преварили-наишли су на људе који од њих неће бежати".

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava

sednica-glavnog-odbora-centar-sava