Вести

Решавање проблема проституције и наркоманије

Један од горућих проблема наше општине је проституција у парку код Економског факултета, око Железничке станице, у Улици Гаврила Принципа… У време  економске  кризе и осиромашења, све је више жена, па чак и девојчица које се, бежећи од сиромаштва, одају проституцији. Овај део Савског венца, где је епицентар ових дешавања која су повезана са дрогом и криминалом, одавно није безбедан крај ни дању, а камоли ноћу због маркоа, дилера и бројних коцкарница и кладионица.

Велики проблем безбедности Савског венца је и Метадонски центар, у улици Гаврила Принципа 43, за лечење зависника од наркотика. Наркомани после примљене терапије у Метадонском центру тетурају се улицама и недолично се понашају у школском дворишту О. Ш. “Исидора Секулић”. Станари околних зграда због тога радије уписују прваке у друге школе на општини због чега “Исидори Секулић” прети гашење, угоститељима који имају локале у овој улици озбиљно опада промет, а због “краја на лошем гласу” пада вредност и некретнинама.

metadonski-centar

Чланови Српске напредне странке са Савског венца сакупили су више од 500 потписа на петицији за измештање Метадонског центра и предали је надлежнима, али актуелна власт још није реаговала.

Српска напредна странка залагаће се да крај око Железничке станице постане безбеднији и да се врати мир станарима околних зграда. Посебно ћемо инсистирати на безбедности и заштити деце у оближњем вртићу, Основној школи “Исидора Секулић” и Филолошкој гимназији. Од првог дана нашег мандата увешћемо 24-часовни видео надзор испред сваке школе, директно повезан са полицијском станицом и све друге потребне мере.