Вести

Пет година Српске напредне странке

Препуна Комбанк Арена, громогласан аплауз и узвици подршке Председнику Српске напредне станке и вицепремијеру Александру Вучићу и Председнику Републике Србије Томиславу Николићу, сигуран су знак да грађани препознају рад и труд у последњих годину и по дана.

 

Пет година Српске напредне странке

 

На свечаној конвенцији у Арени, присуствовало је 26.000 људи док је још 20.000 чланова и симпатизера било испред препуне дворане.
На почетку прославе, интонирана је химна „Боже правде“ , и прочитан је телеграм премијера Ивице Дачића који није био у могућности да присуствује скупу јер данас борави у Луксембургу на седници Савета за примену ШП.
 
 Пет година Српске напредне странке
 
„Српска напредна странка себи је поставила тежак задатак“ поручио је Вучић, и прокламовао три кључна циља у наредном периоду: економски развој, владавина права и чланство Србије у ЕУ до 2020. год.
 
„Економија, економија, економија“ , истакао је Вучић као први и најважнији циљ.
Оснивач и бивши лидер Српске напредне странке Томислав Николић поручио је између осталог, да странка од својих чланова и симпатизера тражи жртвовање за добробит Србије, истакавши да ће им просперитет државе бити највећа награда.
 
Пет година Српске напредне странке
 
Према његовим речима, СНС је за нешто више од годину дана показала да је могуће остварити конкретне резултате, међу којима је поменуо решавање проблема КиМ и борбу против организованог криминала и корупције, коју је, додао је, поверио Вучићу, јер не би знао коме би је поверио да је Вучић то одбио.
„Многи оспоравају његову борбу, јер им је циљ да се врате у пређашње стање у којем је политика била криминал – е неће моћи“, поручио је Николић.
За крај, додао је: “Поштују нас јер говоримо истину, имамо исти циљ и наступамо као један. Зато сам поносан на вас. Поносан сам на младе пуне ентузијазма, на оне мало старије, али и на Вучића, који води странку напред упркос шибању ветрова са свих страна.“
 
Прослави су присуствовали многи угледни гости и земље и региона, као и из целог света: бивши шеф италијанске дипломатије и саветник вицепремијера Вучића Франко Фратини, који се обратио присутнима, председник Парламентарне Скупштине Савета Европске Жан Клод Мињон, бивши словачки премијер Микулаш Дзуринда, специјални изасланик руског председника Владимира Путина Александар Михајлович Бабаков, аустријски министар пољопривреде Ники Берлаковиц..
 
Из региона: председник РС Милорад Додик, премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, бивши председник СЦГ Светозар Маровић, лидер Нове српске демократије из Црне ГореАндрија Мандић, потпредсдник Самосталне демократске српске странке из Хрватске Милорад Пуповац.
 Шпански сенатор и члан Парламентарне Скупштине СЕ Педро Аграмунт, потпредседник владајуће мађарске партије Фидес Лајош Коша, генерални секретар Европске народне партије Антонио Лопез, директор Фондације Конрад Аденауер Хенри Боне, као и представници Путинове Јединствене Русије и ЦДУ Ангеле Меркел.
 
Из света културе, јавног живота и спорта међу званицама су били и: композитор и диригент Војкан Борисављевић, песник Гојко Ђого, певачи Здравко Чолић, Жељко Самарџић и Аца Лукас, власник ТВ Пинк Жељко Митровић.Власник „Курира“ Александар Родић, некадашњи голман фудбалске репрезентације Србије Ивица Краљ као и директор ФК „Црвена звезда“ Драган Џајић.
Програм су водили глумци Љубинка Кларић и Дејан Луткић.
 
Пет година Српске напредне странке
 
За крај, председник странке Александар Вучић, извинио се људима који нису могли вечерас да уђу у Арену и захвалио им што испред Арене гледају пренос.
 
„Наћи ћемо ми напредњаци начин да вам вратимо за вашу љубав и стрпљење што сте километре прешли, а у Арену нисте могли да уђете, хвала вам на огромној енергији“ рекао је Вучућ.