Вести

Одржан протесни скуп испред Mетадонског центра – 3.12.2011.

У организацији Општинског одбора СНС Савски венац одржан је протесни скуп у Гаврила Принципа 43.

Залажемо се за бескомпромисну борбу против наркоманије и рехабилитацију зависника, али не по цену безбедности наше деце. Грађане нико није питао да ли желе Метадонски центар у својој згради и комшилуку нити нас је упознао са разлозима због који је отворен баш на овој адреси када се зна да на територији Општине Савски венац, у улици Теодора Драјзера, годинама ради Завод за болести зависности.

protest-metadonski-centar

Oво је порука коју су надлежним упутили грађани Савског венца, које је подржала Српска напредна странка, а који су се окупили на протесном скупу испред Метадонског центра, у суботу, 3. децембра. Током мирног протеста потписивана је петиција за измештање Метадонског центра.

За три године његовог рада драстично је угрожена безбедност грађана, пре свега деце која иду у оближњи вртић, Основну школу „Исидора Секулић“, Филолошку гимназију… Зависници који покушавају да се одвикну од наркотика, после примљене терапије у Метадонском центру, терурају се улицама, мокре у дворишту ОШ «Исидора Секулић», леже на клупама…

- У нашем крају има много коцкарница, ту се окупљају особе које се одају проституцији, макрои, нарко дилери, а сада само добили и наркомане на одвикавању. Заиста сматрамо да наша деца не заслужују да расту у таквом окружењу – рекао је Горан Раденковић, родитељ једног ученика који похађа О. Ш. „Исидора Секулић“, и додао да би и према самим зависницима било хуманије да се лече ван централног градског језгра у којем све врви од нарко дилера.

Стефан Томашевић, потпредседник ОО Савски венац и станар у оближњој згради, нагласио је крај око Економског факултета постао небезбедан, да опада цена некретнина и да родитељи прваке радије уписују у околне школе због чега «Исидори Секулић» прети гашење.

На скупу су били и представници угоститеља који су рекли да им озбиљно опада промет јер пацијенти Метадонског центра, после терапије, долазе у кафиће и недолично се понашају због чега су пристојни гости почели да избегавају њихове објекте. На скупу је прикупљено више од 300 потписа грађана, а петиција са захтевом за измештање Метадонског центра биће упућена надлежнима у Општини Савски венац и Скупштини града.