Вести

Митинг Српске напредне странке – Земун, Хала „Пинки“

Дан после расписивања парламентарних, покрајинских и локалних избора, Српска напредна странка организовала је митинг у Хали „Пинки“, којим је означила почетак изборне кампање.

„Пре три и по године повели смо вас тешким, трновитим путем и ишли сте са нама и за нама само зато што сте имали поверења у нас. Данас сте најбољи, највећи, најпоштенији, они који у Србији буде наду, они који српској деци обећавају лепше детињство, данас сте на путу ка победи и данас до Ђурђевдана више ништа не може да вас заустави. Може земља да почне да се окреће наопако, ми ћемо да победимо, а дан је симболичан и икона је симболична, нико у Србији неће поверовати да смо ми она аждаја коју убија свети Ђорђе, пре ће бити да су улоге замењене“, поручио је Томислав Николић, председник СНС, и позвао председника Бориса Тадића да одмах распише и председничке изборе:

„Твоја Влада не функционише, ствара безнађе и неподношљиву економску и социјалну ситуацију за милионе грађана Србије, издигни се изнад страначких интереса, заборави да си председник ДС, буди пре свега председник Србије!“, рекао је Николић.

hala-pinki-slika-tomislav-nikolic

Николић је на митингу прочитао план од пет тачака који представља приоритет СНС.

  1. Спровођење закона о јавним набавкама које ће да уштеди 500 милиона евра из државног буџета сваке године. Овај закон би поставио механизме којима би се спречила злоупотреба новца грађана Србије. Новац који ћемо да уштедимо ићи ће директно у инвестиције, у пољопривреду, технологију и индустрију. Овај новац ће поспешити отварање нових радних места и привредни раст. 
  2. Борба против политички привилеговане класе смањењем непотребних радних тела, агенција, директората, националних корпорација и савета. Стаћемо на крај привилегијама заснованим на политичкој припадности, радна места у државној служби добиће они који су до њих дошли поштено на конкурсу, имаћемо владу са највише 15 министарстава и радићемо на томе да број посланика у парламенту смањимо на половину. 
  3. Иницираћемо инвестициони пројекат Дунав- Морава- Вардар који би створио хиљаде нових радних места. Изградњом пројекта Дунав- Морава- Вардар пловни пут од Београда до Солуна био би скраћен за 1260 км и читавом региону, читавој Европи би послужио, а нама донео огромне инвестиције. Овај пројекат поменуће сигурно и они у својој кампањи пошто су га до јуче нападали. 
  4. Смањење огромног државног сектора у Србији. Ова Влада се плаши да то учини,  јер су надували државни сектор члановима својих партија и политичким савезницима. Смањење државног сектора би омогућило повећање пензија и других социјалних давања што дугујемо нашим грађанима, а приоритет Влади би били енергетски пројекти и јачање сарадње са нашим суседима. 
  5. Увешћемо политику опште бриге за бебе. Владин пројекат подршке повећања наталитета, економска криза угрожава наше породице и родитеље који имају све мање деце због све већих цена. Ми ћемо то променити и помоћи ћемо мајкама са више од четворо деце кроз пензије које ћемо им  доделити, смањићемо трошкове за негу деце и омогућити да се у Србији лакше заснивају породице зато што влада Србије мора да мисли и на будућност, а не само на садашњост. 

На скупу је говорио и заменик председника СНС и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић, који ће рекао да је приоритет напредњака економија и да је најважније за СНС да запосли Србију.

- Потребна су нам нова радна места и да Србија коначно почне да ради. Потребно је да привучемо нове инвестиције. У претходних 12 година уништено је све оно што је постојало као кичма развоја и Србије и Београда, као мотор развоја, и то у пљачкашкој приватизацији коју је спроводила ДС и њени коалициони партнери. Наш посао у наредном периоду, сем да истражимо све шта се збивало у приватизацијама, које су очигледно биле пљачке и које су довеле до тога да данас имамо овакав број незапослених, али и које су донеле огромну корист појединцима блиским режиму и који су данас блиски режиму, јесте да запослимо људе. Увешћемо канцеларију за брзе одговоре, а тражићемо да људи који инвестирају и зарађују новац запошљавају људе – рекао је Вучић.
Јоргованка Табаковић, члан Председништва СНС-а, честитала је свим грађанима расписивање избора и позвала их да 6. маја изађу на гласање да би гласајући за СНС ослободили Србију страха, незапослености и корупције.
Велимир Илић, председник НС, рекао је да је Србија изабрала новог лидера, а да је то Томислав Николић.
- Власт је чекала последњи тренутак да распише изборе, а те изборе ће изгубити. Кола су се заглибила у блату, а ми морамо да их покренемо. Покренимо Србију, ту исту Србију коју је ова власт понизила и омаловажила – казао је Илић.
Према речима Александра Вулина, лидера ПС, Србија је предуго чекала да почне да ради.
- Србију су водили они који немају ниједан дан радног стажа – навео је Вулин.