Доношење урбанистичког плана за Малешко брдо

Срамота је да Савски венац, као централна градска општина, нема до краја урађен детаљни урбанистички план и да због тога сви делови општине не могу равномерно да се развијају.

sns

Српска напредна странка залаже се за хитно доношење детаљног урбанистичког плана за Малешко брдо, део Савског венца на којем је ситуација најкритичнија. Због недостатка урбанистичког плана, становници овог централног дела Београда и даље, у 21. веку, немају канализацију, нису у могућности да врше било какве радове и адаптације на својим кућама. Актуелна власт више пута је обећавала да ће решити овај проблем, али ништа конкретно није урађено. У мартовском броју часописа „Савски венац“, листа који издаје општинска власт Демократске странке и коалиционих партнера, налази се лажна информација да је донет урбанистички план за Малешко брдо. Истина је да се на фотографији коју су нам подметнули налази решење само за део Савског венца, на потезу од Гучевске улице до Аутокоманде. Урбанистички план није урађен за део који се налази лево Гучевске улице и води ка пивари, а управо је то неуралгична тачка Савског венца – Малешко брдо!

Српска напредна странка залагаће се да се што пре реше имовинско-правни односи на Малешком брду и да се у рекордном времену уради детаљни урбанистички план за овај део града и тако грађанима омогући квалитетнији живот.