ИРЕНА ВУЈОВИЋ: ГРАЂАНИ ВИДЕ КОЛИКО СЕ ТРУДИМО ДА САВСКИ ВЕНАЦ УЧИНИМО БОЉИМ МЕСТОМ ЗА ЖИВОТ

Инфраструктурни радови итекако су видљиви на подручју општине Савски венац. Поред Славије, ове године се радило и на другим саобраћајницама - у Љутице Богдана, Баје Пивљанина, на Зеленом венцу, Вишеградској, у Улици Александра Стамболиског. О градским пројектима који се спроводе на Савском венцу, али и о раду и активностима Општине Савски венац у циљу унапређења квалитета живота свих житеља општине, у емисији „Свитање“ на телевизији Пинк, говорила је председница општине Ирена Вујовић. Она је истакла да је у претходних годину и по дана на Савском венцу реконструисано 15 саобраћајница, изграђено 4,5 километра бициклистичке стазе, постављено јавно осветљење тамо где никада није постојало, и најавила да је у плану реконструкција Балканске улице. -Иницијатива за обнову Балканске улице потекла је од грађана, а наша идеја је да ова улица након реконструкције буде улица старих заната по чему је и позната. Пројекат је у припреми и биће завршен до краја године, након чега ћемо поново организовати у општини састанак са станарима из Балканске, како бисмо чули њихово мишљење – рекла је Ирена Вујовић. На питање због којих се проблема грађани Савског венца најчешће обраћају општини, председница је истакла да су то углавном проблеми комуналне природе и да је општина у претходном периоду била доста запуштена. -Од тренутка када сам ступила на дужност председнице општине, приметила сам да се наши суграђани највише жале на комунални неред и запуштене јавне површине. Недавно смо покренули пројекат „Еко патрола“ како бисмо квалитет наше услуге подигли на виши ниво и изашли у сусрет решавању конкретних проблема грађана. За само три месеца рада, Еко патрола ГО Савски венац је уредила 40 запуштених јавних површина, а међу њима су и локације које годинама уназад нико није сређивао. Увек истичем да је општина сервис грађана и да је јако важно да руководство општине буде свакодневно у комуникацији са грађанима. Јер једино ако сте на услузи грађанима и решавате њихове свакодневне проблеме, можете и да тврдите да сте одговорна општинска власт – рекла је Вујовићева. Она је додала да је на Савском венцу ове године обновљено пет дечијих игралишта и изграђено два нова, а да је у плану до краја године изградња и уређење игралишта и спортских терена у Косте Главинића, Ситничкој и Улици Славка Ћурувије. - Мислим да су грађани препознали колико се трудимо да нашу општину учинимо бољим местом за живот, о чему сведочи и све веће интересовање и њихово укључивање у рад и активности општине. С поносом могу да кажем да су грађани и највећи иницијатори свега што радимо. Тренутно се изводе радови на реконструкцији парка на углу улица Младена Стојановића и Алексе Бачванског, а овај пројекат је иницирало неколико стотина грађана. Тај парк је неквалитетно урађен у време претходне општинске власти, а осим што није служио сврси, постао је и небезбедан за грађане. И у наредном периоду наставићемо да у договору са нашим суграђанима уређујемо општину. За кратко време смо доста тога урадили и мислим да и они виде да се Савски венац убрзано мења на боље – нагласила је председница општине и додала да је политика општине Савски венац да свим житељима општине, а посебно деци и најстаријима обезбеди и што више бесплатних садржаја. -Само у овој години преко две хиљаде пензионера ишло је на бесплатне излете и крстарења у организацији општине, а поред излета нашим пензионерима је на располагању бесплатна обука за рад на рачунару, пливање на базенима ГЦФК, школа плеса, радионице декупажа... Ускоро ће на нашој општини бити отворена и два нова клуба за старије - клуб у улици Др Александра Костића, а други у просторијама МЗ „Топчидерско брдо –Сењак“, у склопу којег ће се налазити и библиотека, коју су управо најстарији суграђани иницирали. Поред пензионера, за најмађе имамо велики број бесплатних програма у ДКЦ Мајдан, а тренутно су актуелне и бесплатне посете Пионирском граду, које организујемо за све основце са Савског венца и у оквиру којих имају прилику да учествују у забавним и едукативним радионицама, али и да се опробају у различитим спортским дисциплинама– рекла је председница општине и најавила да од следеће недеље почиње бесплатна школа страних језика – енглеског, немачког и руског, за основце од 1. до 4. разреда, која ће се реализовати у просторијама КЗМ Савски венац. На питање о побољшању услова за рад у школама, председница је истакла да је Општина ове године обновила тоалете у свим основним школама, као и фискултурну салу у ОШ „Војвода Радомир Путник“, која сваке године уписује и највећи број ђака. У сталном смо контакту са основним школама на нашој територији и трудимо се да им изађемо у сусрет за све што је у домену наше надлежности, јер свима нам је циљ, али и обавеза, да деци обезбедимо што боље услове за рад и боравак у школама - закључила је председница општине.